Till toppen

Bebisrum

Pffweeew! De senaste 2 dagarna har varit fullt upp med mamma boot camp, BVC och att kasta ut allt ur vårt kontor för att göra om det till ett barnrum. Jolie behöver ju knappast ett eget rum på långa vägar men det känns ändå som att det var på tiden att börja pyssla ihop det. Dessutom var det så himla mysigt att ställa in alla fina saker hon fick på dopet 😍 Får visa er någon dag när allt är uppe.

Förra veckan han jag med gymmet två gånger men denna veckan har Emil varit borta så jag har inte kunnat vara där. Imorgon är det ju babysim så jag kanske borde köra några varv i relaxpoolen med Jolie på ryggen. Nä nu fan får det bli bättring. Fokuserar på att bygga muskler nu a la Arnold så det får bli att boka in fasta tider varje vecka.

2 kommentarer

Dop för Jolie

Igår var det äntligen dop för Jolie. Temat fick bli hennes lilla favoritsnuttefilt. Så doptårtan, dophäftet och servetterna gick i kanintema. Jag, mamma och pappa satt hela morgonen och vek dessa små avhuggna kaninhuvuden till närmare 60 gäster. Det var pilligt men de blev ju så gulliga!
 
 
Dopet hade vi i Slottskapellet och jag fick många kommentarer om hur mysigt och fint det var. Det var alldeles perfekt för våra två familjer. Dessutom så hade vi ju även världens bästa präst, vår goda vän Tobias Nellvik. (Det var ju även han vigde oss.) Vanligtvis så får många känslan av att man måste viska och bete sig på ett visst sätt så fort man sätter tassen innanför kyrkans portar, men Nellvik får alla att känna sig trygga att vara sig själva. Folk började till och med applådera när Jolie förklarades döpt vilket man kanske inte inte är jättevanligt på ett dop.
 
 
Jolie skötte sig exemplariskt. Hon spanade på alla konstiga människor som satt i bänkarna, lekte lite med tungan, gjorde lite pruttljud med munnen, planerade inför morgondagen osv. Som ni ser så har vi nu även bildbevis på hur duktig hon är på att hålla upp nacken när hon hänger ovanför dopfunten. Vi har legat i hårdträning haha. Något annat vi övat på är att hälla vatten över huvudet på babysimmet och det kom ju också till nytta här. MVG till avkomman som lyckades vara glad hela dopet. High five!
 
 
Han inte ta några bilder under själva festen då jag mer agerade kökspersonal med att byta kaffekannor, ställa fram och plocka undan mat och tårtor osv. Jag han inte ens vara med under hela paketöppningen då Jolie var tvungen att käka precis, exakt just då. Men vad jag har hört så hade familjerna mysigt vilket var det viktiga. Krama och hälsa på dem får jag väl göra någon annan dag haha.
0 kommentarer

Privat förskola

Igår var jag och lillstjärten och ansökte om dagisplats. (Eller säger man förskoleplats numera? Verkar som att det har blivit någon form av tabu att säga dagis.) Tydligen var det lång kö till den förskolan där vi vill att hon ska gå så de kunde inte säga nu om det fanns plats till maj. Om vi får en till bebis i framtiden får vi se till att ansöka om förskoleplats samma sekund som den pluppar ut haha! Den trevliga kvinnan rekommenderade till och med att vi skulle ställa oss i kö till flera ställen ut i fall att. Hade verkligen ingen aning om att det var sådan konkurrens om platserna. Undrar om det hade varit skillnad om vi hade sökt till en kommunal förskola? I vilket fall ser jag det som ett gott tecken på att vi har valt helt rätt ställe.
 
Goooosssiii!
 
Vi sökte plats på en privat förskola då det känns det som att man har lättare att påverka om det är något man skulle vilja förbättra. Vad jag gillar med detta stället är även att de har en egen kokerska, de severar fisk två dagar i veckan och de har valt att inte ge glass, kräm eller några andra sötade rätter till barnen vilket jag tycker låter klokt. Inte nog att det är dåligt för tänderna men tänk de stackars fröknarna med ett gäng galna, drägglandes vildingar, höga på socker, springandes mellan benen på dem.
 
Hur tänker/tänkte ni när ni valde förskola?
6 kommentarer